Illustraties op het web

Energie-Nederland

Ik heb voor Energie-Nederland drie roulerende hoofdbeelden voor op de home-page gemaakt, in samenwerking met bureau Aandagt (verantwoordelijk voor ontwerp van de site). Ik maakte drie ‘energielandschappen’. Ik heb vooral veel geleerd over aanbrengen van hiërarchie in een landschappelijk beeld: hoe leid je de blik van de kijker? 
Ik heb met veel plezier opnieuw gekeken naar de weergaven van landschappen door de tijd heen (zie bijvoorbeeld John Constable). Ik heb diverse technieken geprobeerd in voorstadia (onder andere kleurpotloden, inkt), maar het werd bovenstaande collage-versie. Alle kleurvlakken en elementen heb ik met de hand geknipt. Voor de keuze heb ik geprobeerd zoveel mogelijk aan te sluiten bij de basiskleuren van de site. In de illustratie is ruimte vrijgehouden voor de tekstballon, onderdeel van de huisstijl van Energie-Nederland. 

De Werkcompany

Voor de Werkcompany heb ik de twee hoofdillustraties voor op de homepage gemaakt. Je ziet twee keer dezelfde werksituatie: een keer in complete chaos en een keer in totale rust. Ook hier heb ik weer collagetechniek gebruikt.